Nieuw in ons wagenpark!

Opel Astra Sports Tourer en Berline in benzine
1,0 benzine Turbo ECOTEC Start/Stop manueel 5 versnellingen

De nieuwe Astra mag gezien worden. Scherpe lijnen, dynamisch design, kleiner aan de buitenkant maar meer ruimte binnenin! 
Beter uitgerust, luxueuzer, meer spitstechnologie en minder knopjes door het touchscreen. Opel werkte bij de hertekening van dit populaire model hard aan gewichtsbesparing waardoor deze compacte gezinswagen en echte aanrader is.

Verkrijgbaar in Break en Berline versie.

Technische gegevens:
CC: 999
KW/PK: 78/105
CO2: 102gr (berline) – 103gr (Sports Tourer)
Fiscale Pk: 6
Fiscale Aftrekbaarheid: 90%

Vanaf nu verkrijgbaar

Skoda Fabia 5deurs Benzine
1,0 benzine TSI manueel 5 versnellingen

Minder cilinderinhoud, meer vermogen. In de ŠKODA FABIA vervangt een 1.0 TSI-motor met drie cilinders en vier kleppen de 1,2-litermotor met vier cilinders die tot dusver werd gebruikt. De nieuwe motor biedt meer vermogen en meer koppel.

Downsizing, lichtgewichtconstructie, meer turbokracht - de ŠKODA FABIA maakt gebruik van de nieuwste motorontwikkelingen van de Tsjechische constructeur. Dankzij een tot 250 bar verhoogde inspuitdruk bieden beide vermogensversies van de nieuwe 1,0-litermotor betere rijprestaties dan de 1,2-litermotor die tot op heden werd gebruikt, terwijl ze ook tot 6 % minder brandstof verbruiken. De derde generatie van de ŠKODA FABIA maakt indruk met een dynamisch en emotioneel design, een grote interieurruimte, innovatieve veiligheids-, comfort- en infotainmentsystemen en tal van 'Simply Clever'-oplossingen. De auto biedt een waaier aan uitrustingen die het gebruikelijke aanbod in het segment van kleine auto's ver overstijgen.

Technische gegevens:
CC: 999
KW/PK: 70/95
CO2: 101gr (berline)
Fiscale Pk: 6
Fiscale Aftrekbaarheid: 90%

Stijging VAA 2018 enkel voor dieselvoertuigen!

Bestuurders van bedrijfswagen met dieselmotor zullen dit jaar rekening moeten houden met een lichte stijging van het voordeel van alle aard van ongeveer 1%. De nieuwe referentie-CO2-uitstoot voor dieselvoertuigen daalt van 87 gr/km naar 86 gr/km en blijft ongewijzigd op 105 gr/km voor benzinevoertuigen.

Verrassend genoeg ontsnappen steeds meer zeer zuinige diesels, hybrides en plug-in hybrides aan elke verhoging. Aan de basisformule werden geen wijzigingen aangebracht. Indien er een stijging is heeft dit ook zijn impact op het patronale gedeelte van het voordeel dat verrekend wordt in de vennootschapsbelasting en dat vandaag 17% of 40% bedraagt van het belast voordeel afhankelijk of de werkgever al dan niet een tankkaart voorziet.

Formule voordelen van alle aard bedrijfswagens geldig voor het jaar 2018

•  diesel: cataloguswaarde x [5,5 + ((CO2-uitstoot-86) x 0,1)] % x 6/7 x  ouderdomscoëfficiënt

• benzine, LPG, aardgas: cataloguswaarde x [5,5 + ((CO2-uitstoot-105) x 0,1)] % x 6/7 x ouderdomscoëfficiënt

• elektrische voertuigen: cataloguswaarde x 4 % x 6/7 x ouderdomscoëfficiënt

Het minimum bedraagt 1310 euro en het maximum 18% van de cataloguswaarde

Begrip ouderdomscoëfficiënt : voor elk jaar verstreken vanaf de eerste inschrijving daalt de cataloguswaarde met 6 procent. Het percentage kan maximaal dalen tot 70 procent van de cataloguswaarde. Dit wordt bereikt indien het voertuig zes jaar oud wordt.

Handige app’s

Interessante app's komen tegenwoordig altijd van pas!

CamOnRoad
​Met deze app kan je je smartphone als een dashcam gebruiken – op voorwaarde dat je hem correct bevestigt in een houder aan je voorruit. De app bewaart je beelden op je smartphone of in een cloud-opslagruimte.

CrashForm
Een ongeval en geen Europees aanrijdingsformulier bij de hand? Met de app CrahsForm vul je snel en correct een aanrijdingsformulier in. De app werd ontwikkeld door Assuralia, de Belgische beroepsvereniging van verzekeraars.

Parkopedia
Op zoek naar een parkeerplaats in een stad die je niet kent? Parkopedia geeft de locaties van parkeergarages en parkeerterreinen weer, het aantal beschikbare plaatsen en de tarieven. Voor sommige functionaliteiten moet je betalen of punten sparen.

112
Deze app is bijzonder handig in noodgevallen. De app verbindt je niet alleen snel met de hulpdiensten die je nodig hebt, hij geeft ook je exacte locatie weer en er is zelfs een chatfunctie voorzien.

Allemaal te vinden via de App Store en Google Play

 

Weetje!

Het is aan te raden om ook tijdens de wintermaanden
af en toe de airco op te zetten.

Instromende lucht wordt door de airco eerst afgekoeld en daarna weer opgewarmd. Die koudere lucht bevat minder waterdamp en is dus veel droger waardoor de ramen veel sneller ontwasemen. Bij recente wagens gaat dit automatisch wanneer de bestuurder kiest voor voorruit ontwaseming. Bovendien is het technisch gezien beter voor de wagen. Als de airco lange tijd niet gebruikt wordt, dan bestaat het risico op uitdrogen en lekken van dichtingen. UIteraard heeft de airco daarnaast periodiek onderhoud nodig!  

Groen wagenpark

Bij Service Rent streven we naar een zo milieu vriendelijk wagenpark. In 2020 is er een derde aanpassing gepland na die van 2017 en 2018.  Dan wordt de aftrekbaarheid van bedrijfswagens -voor de werkgevers - nog meer dan nu afhankelijk van de uitstoot.

 

De meest vervuilende wagens zullen het duurst worden, maar tegelijk wordt de huidige 120%-aftrekbaarheid van elektrische wagens teruggebracht tot 100%. Ook deze maatregel raakt de werknemers niet rechtstreeks, maar zal wel het aankoopverantwoordelijken in de bedrijven beïnvloeden. Voor hen is de restwaarde na de vijfjarige afschrijving belangrijk. Die kan naargelang de wagen erg gaan verschillen zodra de nieuwe manier om de emissies te meten wordt goedgekeurd.
De details staan nog niet op punt en dus ook nog niet goedgekeurd door de regering of het parlement. “De technische bespreking van de wetteksten zal pas na de zomer beginnen,” aldus Ferry Comhair, woordvoerder van minister van financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Hij verwacht ook niet dat er later nog meer ingrepen zullen gebeuren rond autofiscaliteit. “De huidige hervorming rationaliseert heel sterk,” stelt hij.


Twijfel
Frank Van Gool, voorzitter van Renta, de federatie van autoleasebedrijven, vindt het jammer dat er allerlei maatregelen worden aangekondigd zonder specifieke details. “Een vervelende zaak voor ondernemers en medewerkers die nu hun keuzes moeten maken,” vindt hij. “Ik vrees zelfs dat de regeling voor cash in plaats van een wagen tegen 1 januari 2018 nog niet op punt zal staan.”
Volgens Van Gool zal het voor de meeste betrokken werknemers voordeliger blijven om voor de wagen te kiezen. “Alleen wie erg weinig kilometers met de wagen aflegt is beter af met het geld. En hoe meer je rijdt, hoe voordeliger een bedrijfswagen wordt. Omdat de precieze modaliteiten nog niet bekend zijn, neem ik de bedragen die sommige kranten vernoemen met een korreltje zout. Ruw geschat kan je het gebruik van een bedrijfswagen vergelijken met een netto extra loon van 300 tot 800 euro per maand.”

Langetermijnvisie wenselijk
“Bedrijfswagens vormen de hoofdmoot van onze verkoop in België,” zegt Pieter De Wit, woordvoerder van BMW Group. “Voor ons, voor fleet managers én voor de bestuurders van bedrijfswagens is het belangrijk dat de overheid een langetermijnvisie hanteert. Daarbij moet zeker ook aandacht zijn voor het rijprofiel en de mobiliteitsbehoeften van de eindgebruiker. De dieseltechnologie heeft -in weerwil van de huidig negatieve vibes- haar verdiensten. Ze heeft met de nieuwste Euro6 norm ook grote stappen vooruit genomen. Bedrijven moeten die optie kunnen blijven aanbieden, naast door benzine of elektrisch aangedreven wagens en andere vormen van mobiliteit. De overheid moet er echter over waken dat de eindgebruikers en de fleeteigenaars niet afgestraft worden door updates aan de fiscaliteit na het vastleggen van een bepaalde keuze.”  Bron:hln.be

Nu beschikbaar!

Deze nieuwe SUV 5008 van PEUGEOT werd recentelijk toegevoegd aan ons wagenpark. Een unieke rijervaring door een zeer geslaagde mix van kracht, elegantie, verfijning en technologie. Een echte blikvanger!

Niet alleen bijzonder wendbaar, de nieuwe SUV van Peugeot munt ook uit door de prestaties en geluiddemping van een echte reiswagen. Krachtige BlueHDi, PureTech of THP-motoren (Conform EU homologatie: Gemengd verbruik: 4,0 tot 6,1 l/ 100 km - CO2-uitstoot:105 tot 140 g/km)  gekoppeld aan de EAT6-automaat van de nieuwste generatie (naargelang de versie), elektrische stuurbekrachtiging en een aanzienlijke gewichtsreductie dragen bij tot een voorbeeldige wegligging en weergaloos rijgenot. Vraag hier uw offerte of meer informatie aan.

Nieuw in ons wagenpark

Renault MEGANE Grandtour

Versterkte onderbouw, sensuele lijnen, krachtige rondingen... De Renault MEGANE Grandtour heeft personaliteit en is de nieuwe blikvanger in ons wagenpark!

Hij is niet alleen bijzonder stijlvol, maar ook uitzonderlijk praktisch. Op de comfortabele bestuurderszetel voelt u zich heer en meester. De technologische snufjes bevinden zich binnen handbereik. De wagen is ergonomisch en praktisch dankzij zijn uitzonderlijke laadcapaciteit.

Ontdek hem nu in de Limited Edition versie bij Service Rent.

Handige apps

Voor zowat elk praktisch probleem bestaat er tegenwoordig een leuke app. Wij zochten de handigste alvast voor je uit.

Waze: Een goede navigatie
Deze app brengt je eenvoudig en vlot van punt A naar punt B. Onderweg wordt er rekening gehouden met al wat er gaande is in verband met files en ongevallen.  Eigendom is van Google, door de grote community van gebruikers is hij altijd zeer up-to date. En bovendien helemaal gratis!
Beschikbaar voor iOS en Android. Gratis.
 
  Carbu.com: Vind het goedkoopste tankstation
In één oogopslag vergelijk je alle prijzen van alle tankstations in je buurt of op je reisweg. De app sorteert op prijs en toont je bovendien ook nog eens de weg of afstand, handig toch!
Beschikbaar voor iOS en Android. Gratis.

   iOnRoad: Het betere alternatief voor de dashcam
Waarom veel geld uitgeven aan een extra dashcam als je je smartphone al het werk kan laten doen? Bovendien heeft deze app handige extraatjes. Zo houdt hij de afstand met je voorligger in de gaten en waarschuwt hij je als je te dicht rijdt. Of als je over een volle lijn rijdt. Hij leest trouwens ook nog eens je sms’jes voor. 
Beschikbaar voor Android. 1,09 euro.

   iCoyote: Geen boetes meer!
Radarverklikkers. Officieel zijn ze enkel en alleen op de markt in het kader van veilig verkeer, maar wij weten wel beter. De meesten onder ons gebruiken ze om boetes te vermijden. De klassieke Coyote-toestellen kennen we al maar hij bestaat nu ook in de versie van een app.  Véél handiger en net zo goed. Op dit moment gebruiken zo’n 200.000 Belgen de app. Waar wacht je nog op?
Beschikbaar voor iOS en Android. Jaarabonnement: 49,99 euro (navigatie en basis verkeersinformatie is gratis).

Dit moet je weten!

Heel wat automobilisten weten niet precies hoe en wanneer ze de gevarendriehoek in hun auto moeten gebruiken. Dit moet je weten:

Verplichte uitrusting

Een gevarendriehoek in je auto hebben is verplicht. Die behoort nu eenmaal net als bijvoorbeeld een brandblusser, een verbanddoos of een fluohesje tot de verplichte uitrusting van je wagen.

Wanneer gebruiken?

Concreet moet je de gevarendriehoek gebruiken als je voertuig een gevaar is op de openbare weg en niet onmiddellijk kan verplaatst worden door pech of ongeval. Hetzelfde geldt als je voertuig zijn lading verloren heeft en deze niet onmiddellijk kan opgeruimd worden. 

Hoe gebruiken?

De wet geeft aan waar je je gevarendriehoek moet plaatsen. Meer bepaald moet deze op de autosnelweg op minstens 100 meter voor je voertuig gezet worden en op andere wegen minimaal 30 meter ervoor. Dit laatste geldt ook in de bebouwde kom, tenzij dit niet mogelijk is. In dat geval mag je de driehoek dichter zetten of zelfs op het voertuig. In al die gevallen moet je de gevarendriehoek dusdanig plaatsen dat hij voor naderende bestuurders zichtbaar is van op een afstand van minstens 50 meter.