Service Rent gets you on the road

Welke leasevormen zijn er bij Service Rent?


Service Rent is gespecialiseerd in Shortlease maar u kunt bij ons ook terecht voor alle vormen van
​Leasing en Renting. Wat de specifieke kenmerken van deze leasevormen zijn verduidelijken we hier.

Shortlease: onze specialiteit!

Shortlease is leasen met een korte looptijd. Het gaat vaak om periodes van 2 tot 12 maanden met bijvoorbeeld een opzegtermijn van 1 maand. Shortlease wordt vaak ingezet als een organisatie tijdelijk behoefte heeft aan extra auto's, als aanloopwagen, met een jaarcontract of tijdelijk contract voor nieuwe of tijdelijke medewerkers.

Een shortleasecontract bevindt zich tussen een huurovereenkomst en een leasecontract. Het combineert de voordelen van beide: de scherpe prijzen van een lease renting contract én de vrijblijvende looptijd van een huurovereenkomst. U betaalt een afgesproken maandbedrag inclusief aantal vrije kilometers. 

 

Waarom Shortlease?

Bij een lease contract tekent u voor een periode van 3 tot 5 jaar, wat gunstig is voor de maandelijkse lasten, maar u ook beperkt in de flexibiliteit van uw wagenpark. U kunt immers niet zomaar een leaseauto inleveren zonder contractverbreking en de daaraan verbonden extra kosten.

Een shortleasewagen kunt u wél inleveren wanneer u dat wil. Shortlease is daarom ideaal voor tijdelijke of nieuwe werknemers, expats of werknemers met een jaar of tijdelijk contract. Ideaal voor bedrijven die permanente flexibiliteit willen!

Leasing

Bij leasing staat de overdracht van eigendomsrechten centraal. Om het onderscheid met Operationele Leasing duidelijk te stellen, spreken we beter van Financiële Leasing. De leasenemer, uw onderneming, wordt de economische eigenaar van het geleasede goed. De leasegever blijft de juridische eigenaar. Aan het einde van de rit is er een aankoopoptie van maximum 15% voorzien. 

Renting

Renting, het woord zegt het zelf al, is de werkelijke huur van een goed. De verhuurder blijft zowel economische als juridische eigenaar. Operationele Leasing van wagens is een vorm van Renting waarbij niet alleen materieel, maar ook een aanvullend dienstenpakket wordt gehuurd. De restwaarde moet meer bedragen dan 15%. 

“Service Rent neemt de rol van een echte expert op en regelt alles voor ons wagenpark, van A tot Z.
Een aanrader!”

Wagenparkbeheer, de bijkomende service van Service Rent

Bij Service Rent kunt u als fleetowner ook terecht voor het volledige beheer van uw wagenpark. Daarbij blijft u, al dan niet gefinancierd, eigenaar van de voertuigen. En spaart u als wagenparkbeheerder veel tijd en administratief werk. Onze persoonlijke aanpak is hierbij een absolute meerwaarde.

Als fleetowner bepaalt u bij ons zelf welke servicecomponenten gewenst zijn. Onze ervaren beheerders nemen de door u gewenste taken over. In deze specifieke afdeling kunnen wij u ondersteunen met de volgende takenpakketten:

 

  • Operationeel beheer van uw vloot (onderhouden, banden,…)
  • Afhandeling en opvolging van schades
  • Beheer van eventuele poolauto's
  • Bestuurderscontacten: bieden van concrete oplossingen voor bestuurder met problemen of vragen
  • Administratieve afhandelingen
  • Opvolging en nazicht van facturen
  • Rapporteren op verschillende vlakken
  • Verbeteringsvoorstellen uitbrengen

Interesse in leasing bij Service Rent?

Neem contact met ons en vraag naar onze interessante voorwaarden.